Pre koho ve vhodný Nizoral®?

Hormonálne zmeny alebo výkyvy, napríklad počas puberty alebo menopauzy, môžu spôsobiť lupiny. Počas tejto doby často zápasíme aj s inými vecami. Takže určite sa nechceme zaoberať viacerými otázkami. Keď sa v tomto čase vyskytnú lupiny, musíme im účinne čeliť a liečiť ich.

 

Puberta môže byť náročná! "Prvé akné, teraz aj lupiny!"

Sťažnosť, ktorú je často počuť od dospievajúcich počas puberty. Dôvodmi sú hormonálne zmeny, ktoré pôsobia na telo v tomto období. Tieto zmeny nie sú spojené len s vyrážkami, stresom s rodičmi alebo s prvou láskou. Zvýšená tvorba kožného mazu v čase hormonálnych výkyvov vedie nielen k nepríjemným vyrážkam a čiernym bodkám na tvári, ale ovplyvňuje aj pokožku hlavy. Pretože kvasinková huba Malassezia furfur, ktorá sa prirodzene nachádza na našej pokožke hlavy, sa šíri obzvlášť v mastnom prostredí. Okrem toho, nadmerný rast huby môže vyvolať imunitnú reakciu, ktorá posilňuje produkciu kožných buniek, a tým aj vývoj odumretých kožných buniek, ktorých sa koža chce zbaviť. Keď sa tuk z mazových žliaz spojí s odumretými kožnými bunkami epidermy, vytvára žlté a priľnavé šupiny. Niektoré kožné ochorenia môžu byť spôsobené aj nadmerným rastom Malassezia furfur. Kozmetické šampóny proti lupinám neriešia podstatu problému. Šampón Nizoral® bojuje priamo s príčinou: likviduje kvasinkovú hubu. Účinná látka 2% ketokonazol mení bunkovú membránu huby a zastavuje jej rast. Nizoral® je šetrný k vlasom a zároveň znižuje dráždivé sčervenanie pokožky hlavy a nepríjemné svrbenie. Okrem toho môžete použiť Nizoral® v kombinácii s vašim obľúbeným šampónom. Nizoral® pôsobi medzi jednotlivými umytiami a predchádza novým lupinám.

Rozlúčte sa s lupinami!

Problémy s vlasovou pokožkou? Nizoral® môže tiež pomôcť s lupinami súvisiacimi s vekom. Menopauza ovplyvňuje hormonálnu rovnováhu a zmeny v celom tele, čo môže byť občas nepríjemné. Koža sa u žien v tomto období stáva suchšou, keďže im počas menopauzy ubúda hormón estrogén. Táto zmena nie je obmedzená len na tvár a telo. Ovplyvňuje aj pokožku hlavy a spôsobuje tvorbu suchých lupín. Pomôcť sa dá používaním šampónu Nizoral®, ktorý účinne bojuje proti príčinám lupín. Zabraňuje tak vzniku lupín. Šampón Nizoral® eliminuje sprievodné príznaky lupín, ako sú suchá, mastná, škvrnitá, erytematózna alebo svrbivá pokožka hlavy. Okrem toho Nizoral® posilňuje a chráni vlasy.

Mýtus alebo pravda: Spôsobujú lupiny vypadávanie vlasov?

Zvýšená tvorba lupín je vždy znakom toho, že s pokožkou hlavy nie je niečo v poriadku. Nezáleží na tom, či máte extrémne suchú pokožku hlavy alebo veľmi mastnú pokožku a je irelevantné, či je tvorba lupín spôsobená výrazne vyššou kolonizáciou kvasinkových húb alebo inými chorobami; pokožka hlavy vždy trpí. Často reaguje svrbením. Škrabanie kože ju ďalej poškodzuje.

Je to ako v prírode: Extrémna suchosť, výrazný nepretržitý dážď alebo silná erózia pôdy narúšajú rast rastlín. Keď je naša pokožka podráždená, naše vlasy nerastú dobre a strácajú svoj zdravý vzhľad. Koža je citlivejšia, a výrazne menej odolná. Poškodenie vlasov vedie k ďalšiemu odumieraniu vlasov, čím sa zvyšuje rýchlosť vypadávania vlasov. Ak pocítite zvýšené vypadávanie vlasov, v súvislosti so zvýšenou tvorbou lupín, poraďte sa so svojim lekárom.